2018-10-24

Az ÉV NŐGYÓGYÁSZA 2018 – Dr. Sziller Péter

A szavazás lezárult

Doktor Úr

Dr. Sziller Péter

Klinika: Primed Rendelő

Történet: Korábbi negatív tapasztalataim alapján évekig kerültem a nőgyógyászati vizsgálatot (helytelenül!), ugyanakkor folyamatosan stresszeltem rajta, hiszen mi van ha…, de a félelem, nem is feltétlen a vizsgálattól, de a kiszolgáltatottságtól, egy esetleges negatív megjegyzéstől, vagy diagnózistól valahogy mindig felülkerekedett. Aztán a sors megoldotta, hogy ne tudjam tovább halogatni, alhasi fájdalom miatt, hasi ultrahangra volt szükségem, ahol kérdezték, hogy ismert-e, hogy miómám van. Nem, nem volt ismert, cserébe ijesztő volt, mi van ugye ha mégsem az, és már forogtak is az agykerekek, fáradhatatlanul, egészen egy jó kis pánikrohamig. Plusz az ultrahang eredményre is ráírták, hogy nőgyógyászati konzílium javasolt.

Ismerősök ajánlották Sziller dr-t, akihez, felülkerekedve magamon, bejelentkeztem végül. Végtelenül kedvesen és türelmesen végighallgatott, megnézte a leleteimet (akkora már a hasi ultrahangon kívül volt egy vérképem meg egy pszichiátriai leletem is a pánikrohamok és a folyamatos szorongás miatt), és mindezek után megkérdezte, hogy hogy gondolom, engedném-e, hogy megvizsgáljon. A vizsgálatok tökéletesen fájdalommentesek voltak, közben végig beszélt hozzám, hogy éppen mit csinál, mit látunk az ultrahangon és mi mit jelent, és megnyugtatott, hogy nincs semmi olyan baj, amik miatt évekig feleslegesen rettegtem.

Azóta rendszeresen járok kontrollra (a mióma méretét nézzük), és egy pillanatig sem izgulok, mert nála nyugodtabb, igazi úriembert el sem tudnék képzelni orvosomnak. Azóta már több ismerősömnek is ajánlottam őt – mert tényleg mindig felmerül ez a kérdés, hogy ismersz-e jó nőgyógyászt. És ilyenkor persze a kérdésben nem csak az van, hogy szakmailag jót, hanem hogy emberileg jót, akinél az ember, a nő, biztonságban érzi magát.

3]

[widget id="recent-posts-widget-with-thumbnails-2"]