2018-10-26

Az ÉV NŐGYÓGYÁSZA 2018 – Dr. Zelenyánszki Márk

A szavazás lezárult

Doktor Úr

Dr. Zelenyánszki Márk

Klinika: Békéscsaba, Dr.Réthy Pál Kórház

Történet: Azért jelölném mert fiatal orvos létére megérdemelné ezt a címet. Várandósságom elején ismertem meg,akkor még nemvolt az orvosom. Ennek ellenére mindenkivel egyformán bánik fogadott/nemfogadott paciensekkel egyaránt.Ügyesen ultrahangoz,súlyt becsülni is szuperül tud.Minden vizsgálat elött és közben elmondja mit miért tesz,mit fogok érezni.

Bármit kérdeztem ,türelmesen végighallgatott,válaszolt.Nemvolt könnyü szülésem de minden pillanatban mellettünk volt mint orvos és ember egyaránt. Végig nyugodt és határozott volt.Neki köszönhetem a kisfiam életét. Sokat segitett,biztatott,bátoritott.Saját és ismeröseim tapasztalata szerint,minden területen kivállo.Ilyen orvosok kellenének mint Ő.Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Történet2: A saját és más nöi társam nevében kimondhatom hogy akik nála szültek akár ügyeleti idejében akár fogadott orvosként ő minden helyzetben 100%-ig minden tudásával szakmai tudásával helyt áll. Páciensei biztonságban érezhetik magukat. Fiatal orvos,de egy nagyon ügyes ultrahangos. A baba becslési súlyát kiválóan megbecsüli.Tehát ilyen orvosok kellenének mint ő. Ő egy olyan orvos aki nem nézi hogy milyen származása, kék lila stb., milyen ember ő mindenkivel kedvesen óriási türelemmel empátiával megfelelő kommunikációval látja el betegeit.

Történet3: Nagyon sok mindennel találkoztam már, de ilyen lelkiismeretes orvossal még soha. Nála szültem a kislányomat és nála fogom a második babámat is, ha egyszer lesz. Végig kísérte a terhességem, bármi problémám volt hívhattam éjjel-nappal. Hozzá soha nem féltem menni úgy, mint bármikor máskor egy orvoshoz… Nem kellett soha attól félnem, hogy lekezelöen fognak bánni velem…

Mindig volt egy jó szava, mindig feldobta a napomat amikor épp menni kellett. Amíg más doki már rég megcsászározott volna ő a végletekig várt és hagyta, hogy magától induljon a baba ( 40+6-ra szültem ?) .. és, ami a legfontosabb…: nem a pénzre utazik! Egyenrangúan bánik ügyeletben is a kismamákkal. Emberségből jeles… Ha valaki akkor ő tutira megérdemli ezt a címet ?

Történet4: Az utóbbi években utáltam rákszűrésre járni, mert mindég ugyanaz a faragatlan orvos végezte a vizsgálatot, akitől már előre felállt a szőr a hátamon és kinyílt a bicska a zsebemben. Az év elején mégis rászántam magam. Nagy meglepetésemre egy fiatal orvos jött elém és kézfogással fogadott, miután bemutatkozott elmondta mit fog csinálni. Borzasztóan óvatos és körültekintő volt. Nem éreztem magam megalázva, mint korábban már számtalanszor. Jó érzéssel köszöntem el tőle és mondtam neki, remélem nem hagyja itt a kórházunkat, mert végre nyugodtan fogok rákszűrésre járni. Sok ilyen orvosra lenne szükség az egészségügyben!!

16]

[widget id="recent-posts-widget-with-thumbnails-2"]