2018-11-12

AZ ÉV NŐGYÓGYÁSZA 2018 – Dr. Varga József

A szavazás lezárult

Doktor Úr

Dr. Varga József

Klinika: Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza Szülészet- nőgyógyászati Osztály

Történet: Varga doktor a szekszárdi kórház főorvosaként kiemelkedő szakmai tudásról, évtizedes szakmai elhivatottságról, empátiáról és betegközpontúságról tett és tesz tanúbizonyságot nap, mint nap. Ő az az orvos, aki miatt a kiszolgáltatott, rémült beteg visszanyeri az emberekbe és orvosokba vetett hitét. Tizenórás műtőben töltött nehéz órák után is mindig kedves, emberséges, hozzáértő, figyelmes.

Műtétem utáni este sajnos nem voltam túl jól, az intenzíven feküdtem, mikor felmerült a további belső vérzés lehetősége. Sírva hívtam a doktor urat, féltem, laparoszkópos műtétem után a vérzés miatt újból hasi műtét elé nézek az éjszaka. Este 9-kor autóba ült, bejött hozzám, vérzéscsillapító infúziót kaptam, miközben az folyt, leült mellém, és megnyugtatóan elmesélte, hogy zajlott műtétem, és mi az oka a szokásosnál talán kicsit nagyobb vérveszteségnek. Az infúzió után ultrahangra vitt, mely egy emelettel lejjebb található. Mivel épp akut műtét zajlott, nem volt műtősfiú, sem szabad ember, aki levitt volna, így saját kezűleg tett át az ágyra, tolt le a vizsgálóba, majd alapos vizsgálat után, kizárva a további vérzést, vissza az intenzívre. Mindezt mosolyogva, megnyugtatva.Mai napig hálás vagyok neki (többek közt) ezért.

Ez csak egy történet a sok közül, de bízom benne, remekül példázza Varga doktor személyét. Most, kismamaként, nem is tudnám elképzelni, hogy másra bízzam magam és gyermekem egészségét.

További történetek

Luca Róza és Panna Sára : unokáink, akik a Doktor Úrnál születtek alternatív szülőszobában. Végtelen türelemmel,empátiával végezte munkáját . Köszönjük !
Ő a fogadott orvosom és teljesen meg vagyok elégedve vele!
158]

[widget id="recent-posts-widget-with-thumbnails-2"]