Intim egészség fenntartása és kapcsolódó kérdőív

Intim egészség fenntartása és kapcsolódó kérdőív

Az elmúlt hónapokban több cikken keresztül is taglaltuk az intim higiénia fontosságát, valamint intim egészség fenntartásával kapcsolatos praktikus módszereket ajánlottunk nektek. Ezekből szemezgetünk írásunkban.

Bár az intim higiénia, és az intim egészség mindig fontos, a nyárra készülődve még inkább lényegessé válik, hogy milyen lépéseket teszünk a különböző betegségek elkerülése ellen.

Néhány fontos mondat februári bejegyzésünkből

  • Nagyon sok nő nem tudja, vagy egyszerűen nem hiszi el, de a hüvely öntisztító. A hüvelynek természetesen savas a kémhatása, ami az ott élő, jótékony baktériumoknak kedvez, a káros kórokozóktól pedig megvéd.
  • A túlzott tisztítás szárítja a bőrt, felborítja az egyensúlyt, és így csak ront a helyzeten, ami egy ördögi körhöz vezet.
  • Szintén sokan nem tudják, de antibiotikum terápia után, illetve közben – ugyanúgy ahogy probiotikumot szedünk, hogy a bélflórát helyreállítsuk – ajánlott egy hüvelyi probiotikumkúrát is végig csinálni, így könnyedén elkerülhető az antibiotikum kezelés után gyakran tapasztalt gombás fertőzés.
  • Az intim higiénia nagyon fontos a külső nemi szervek területén. Ezt a területet a brit Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG) ajánlása szerint napi egyszer, meleg vízzel, esetleg hipoallergén, savas pH-jú, folyékony tisztító géllel ajánlott tisztítani.
  • A neves amerikai Mayo Clinic ajánlásai szerint az a legegészségesebb, ha kerüli a divatos, műszálas alsóneműket, tangákat, és a szűk hálóruházatokat; a legmegfelelőbb, ha fehér, kényelmes pamut alsóneműket választ inkább.

Kérdőív

A Rézgyöngy által összeállított kérdőív kitöltésével ti is hozzájárultok ahhoz, hogy a magyarországi nők minél többen, és tudatosabban foglalkozzanak az intim higiéniával. A kérdőív kitöltése nagyjából 5 percet vesz igénybe!

Női intim egészség (kérdőív)

Vélemény, hozzászólás?