Már a huszonévesek is félnek az öregedéstől

Már a huszonévesek is félnek az öregedéstől

Eddig csak a 40-es, 50-es korosztály kereste az örök ifjúság titkát, ma már a huszonévesek is ránctalanító krémeket használnak. A fiatalok mintha megrettentek volna az idő múlásától.

Egyesek a néhány szál ősz hajukat is befestetik, mások bőrfeszesítőkkel küzdenek a narancsbőr ellen. Bár ez a probléma elsősorban a nőket – esetünkben a lányokat – érinti, a fiúk is beszállnak a küzdelembe.  Az eredetileg a 35-55 éves korosztály számára tervezett öregedés elleni kozmetikumok egynegyedét manapság már 30 éven aluliak vásárolják. Elképzelhető, hogy a ráncfelvarrástól vagy a botox kezeléstől való félelem is közrejátszik a fiatalok pánikszerű félelmében az öregedéstől.

Bőrápolás-uborka-citrom-méz

Van ezzel szemben egy ellentétes trend is, a mai ötvenesek jobban néznek ki, mint ez a korosztály valaha is. Szakemberek szerint üdvözlendő, ha valaki törődik a külsejével, de az ifjúság számára felállított példa megszállottá teheti a huszonéveseket, akik máris rettegnek az idő múlásától. Félő, hogy egész generációk nőnek úgy fel, hogy igen alacsony fokon áll majd az önbecsülésük, ami egy sor pszichés problémát vonhat maga után.

Vélemény, hozzászólás?