Szépségtippek nyárra

Szépségtippek nyárra

Hogy az izzasztó napokon se nézzen ki csapzottan, a legforróbb időben is fitt és friss legyen, fogadja meg tanácsainkat!

A víz életelixír

A víz ellazít és felfrissít. A rendszeres mellúszás erősíti a mellkas izomzatát, és feszesíti a kebleket. A tempós hátúszás fokozza a vérkeringést, mert a feszített ütem több oxigént kíván. Úszás után mindig jól zuhanyozzuk le a klóros, sós vizet, hiszen ez tönkreteszi a bőrt.

TIPP: használjon tusoló olajat, ami selymessé, fényessé varázsolja! Ne feledje: ezt nem törölgetni, csak felszárítani kell! Ha újra napra megy, vigyen fel újabb adag naptejet!

A vitamin energiát ad

Nyáron a nagy melegben az embernek nincs gusztusa nehéz ételekhez. Ön is jobban teszi, ha több apró falatkával éri be: úgyis nagy a választék friss gyümölcsökből és zöldségekből, vagyis vitaminokból, ásványi anyagokból, amelyekkel bőrét és haját optimálisan ápolhatja.

TIPP: a gyümölcssalátát most mogyorófélékkel, mézzel tegye tartalmasabbá, a zöldsalátákra pedig tegyen 4 ek. teljes tejből, 1 ek. citromléből, 3 ek. szőlőmagolajból, 1 apróra vágott mogyoróhagymából és jó csokor finomra vágott petrezselyemből készített, sóval, borssal, kevés cukorral édesített dresszinget.

Szivecskés gyümölcsök

Álomszép lábak – egyszerűen

A sima, napbarnított, karcsú lábak vonzzák a férfitekinteteket. Először tehát szőrtelenítsünk (gyantával, epilátorral vagy krémmel), utána pedig kenjük be/fújjuk le egyenletesen önbarnító krémmel. A cipőit tegye félre, ne várja meg, míg beleizzad a lába! Pihentesse tappancsait gyakran széken, vagy polcolja fel őket! Hideg vizes borogatás, lábfürdő vagy egy kiadós, zselés talpmasszázs lehet a nyári lábápolás extra kiegészítője.

TIPP: a kiszáradt, kicserepesedett térdeket és sarkakat egy félbevágott és tengeri sóval megszórt citrommal dörzsölje át naponta többször, majd zsíros krémmel ápolja az újjászülető bőrt!

Szieszta árnyékban

A szabad levegőn valahogy fárasztóbbnak tűnik a mozgás.

TIPP: mivel a déli órákban úgyis magas az UV-sugárzás, keressen magának árnyékos helyet, csukja be a szemét, és mélyen, tudatosan lélegezzen! Gondoljon valami szépre – vele párhuzamosan pedig koncentráljon egyetlen testrészére! Ezzel az asszociatív relaxációval egyrészt kipihenheti magát, mozgósíthatja energiakészleteit, és újra fitté varázsolhatja testét-lelkét.

Tengerpart Árnyék

Szomjoltó a bőrnek

A hidratálómaszkok egy fárasztó nyári nap után újra folyadékkal töltik fel a bőrt, frissé és rugalmassá varázsolják. Hatékony házi készítmény lehet a készen kapható krémek helyett a túrópakolás, amihez 1 ek. túrót, 2 ek. folyós mézzel kell elkeverni, majd fél órára felvinni az arcra, végül langyos vízzel leöblíteni.

TIPP: az avokádó is gazdag finomolajokban. Ezért egy érett avokádó húsát nyomjuk szét és használjuk pakolásként. Hagyjuk jól beszívódni a hatóanyagokat, majd kozmetikai kendővel töröljük le a felesleget!

Bikinitorna

A lapos hasért: feküdjünk a hátunkra, karok a tarkó alatt, a lábakat lazán keresztezve emeljük fel! Megemeljük a tarkót – a mell vonalánál tovább nem emelkedünk -, majd leeresztjük a felsőtestet, de nem teljesen. Három emelés után pihenés, az egészet tízszer ismételjük!

A formás popsiért: háton fekszünk, a karok a test mellett. A lábakat behajlítjuk, a popsit, a csípőt, a mellkast megemeljük. Minél magasabbra, épp csak a tarkó, karok és a fej maradjon a földön. Kicsit lejjebb eresztjük a testünket. Három emelés után pihenés, az egészet tízszer ismételjük!

Balzsam a hajnak

A nap és a sós víz törékennyé és sprőddé teszi a frizurát. Úszás után azonnal öblítsük ki hajunkat, majd speciális olajokkal, zselékkel vagy spraykkel védjük a hajszálakat! Ezek a készítmények vékony filmréteggel vonják be a szálakat, így blokkolják az UV-sugarak káros hatását. Természetesen mindezt elérhetjük kendővel vagy kalappal is. Ha haja különösen fénytelen és töredezett, intenzív kúrával adja vissza régi fényét és rugalmasságát!

Hajápolók

Napimádat – félelem nélkül

A napsütés jó kedvre derít, de előhívja a ráncokat is. A megjelenő apró redőkre azonnal kenjünk valami gazdag, magas UV-AB fényvédőfaktoros krémet! Az első napozáskor egyébként is magasabb faktorszámú naptejet, -krémet vagy-sprayt használjunk, és a napsugárzásnak különösen kitett helyekre – mint amilyen az orr, a vállak vagy a lábak hátsó része – nagyobb figyelemmel, alaposabban kenjük fel a krémet!

FONTOS! Ne feledjük, hogy ezeket az ápolószereket mindig legalább fél órával a napozás megkezdése előtt fel kell vinni a bőrre! Alapvető követelmény ma már a vízállóság is, azok pedig, akik önbarnítóval érik el nyári színüket, ne feledjék: a tubusból nyert szín nem véd a szabad gyökök ellen!

Vélemény, hozzászólás?