Újult erővel tavasszal

Újult erővel tavasszal

Fitten, frissen a tavaszba! Mindannyian erről álmodunk. Nézzük, mit is tehetünk ennek érdekében! Végre közeledik a tavasz! Így természetes, hogy vastag télikabátunkat, gyapjúgarbónkat a szekrény mélyére süllyesztjük. Hamarosan itt az ideje a vetkőzésnek, ezért nem halogathatjuk tovább, hogy végre kibújjunk téli érdes, száraz bőrünkből is.

Durva szemcsék – selymes bőr 

A bőrradír több szempontból is hasznos dolog. Egyrészt serkenti vérkeringésünket, másrészt – mivel a régi, elhalt hámrétegünktől kíméletesen megfoszt bennünket – helyet készít új sejtjeinknek. A bőrradírban lévő rizskorpa vagy a lekerekített mikrogöböcskék gyengéden leradírozzák bőrünket, így az újra selymessé és puhává válik.

Ha saját készítésű bőrradírt szeretnénk használni, keverjünk össze öt evőkanál tengeri sót egy pohár tejszínnel, s ezzel az eleggyel gyengéden masszírozzuk bőrünket!

FONTOS! Bőrradírozás közben ne feledkezzünk meg a felkarunkról sem! Télen itt gyakran alakulnak ki apró pattanások, ugyanúgy, mint a háton is. Annak érdekében, hogy mihamarabb búcsút inthessünk ezeknek, reggelenként masszírozzuk meg inkriminált bőrfelületeinket luffaszivaccsal!

Tavaszi szél vizet áraszt… 

Nem csak a természetnek, bőrünknek is különösen sok nedvességre van szüksége tavasszal, hiszen a téli hónapok zord hidege s a fűtés melege alaposan kiszárította. A fáradt bőrnek hathatós segítséget nyújtanak a speciális nedvességpótló pakolások.

Hölgy arcpakolással fekszik

JÓ HÍR! Otthon mi magunk is készíthetünk hidratáló uborkapakolást. Ehhez össze kell kevernünk két evőkanál tejszínes túrót egy fél pürésített uborkával és egy teáskanál mézzel. Hetente legalább egy-két alkalommal vigyük fel arcunkra vastagon varázspakolásunkat! Közben ügyeljünk arra, hogy szemünk környékét szabadon hagyjuk! Ha elkészültünk a kencézéssel, feküdjünk hanyatt, lazítsunk, és 15 percig hagyjuk hatni a hatóanyagokat! Ha az idő lejárt, meleg vizes vattával távolítsuk el arcunkról hidratálómaszkunk maradványait!

Barnaság a tubusból 

Fuvallatnyi barna árnyalat az arcunkon azonnal tavaszra hangolja gondolatainkat. A fényreflektáló pigmenteket tartalmazó önbarnítók hathatós segítséget nyújtanak ebben. Miután egyenletesen az arcunkra, nyakunkra, dekoltázsunkra kentük a kiválasztott terméket, már rövid időn belül friss tavaszi színt varázsol ránk, és egy kalap alatt ellátja bőrünket nedvességgel is.

NE FELEDJÜK! Bőrünk szomját természetes módon is olthatjuk, feltéve, ha nem kényeskedünk, és amikor esik, felkerekedünk, és elmegyünk a tavaszi esőben sétálni. Ilyenkor a mikrofinomságú vízrészecskékkel telített levegőből bőrünk sok nedvességet tankol.

Bepakolt test 

A melegebb évszak beköszöntével testünknek is célzott ápolásra van szüksége ahhoz, hogy újra formába jöjjön. A legkevesebb, amit megtehetünk, hogy minden tusolás és fürdés után testápolót vagy speciális olajat masszírozunk a még nedves bőrünkbe. Ezenkívül valamenynyien megérdemeljük, hogy megajándékozzuk magunkat hetente egy teljes testpakolással. Kivitelezése pofonegyszerű, mégis rendkívül hatékony! Tehát: egész testünkre vastagon

vigyünk fel testápolót, amit dúsíthatunk akár szőlőmag-, akár olívaolajjal is! Ezt követően csavarjunk magunkra egy lepedőt, utána egy plédet, és hagyjuk 20 percig, hogy a krém a meleg takarók alatt beszívódhasson bőrünkbe!

Csak feszesen! 

Feszesítő testkrémek alkalmazásakor két legyet is üthetünk egy csapásra! Ezeknek a krémeknek ugyanis az egyik jellemzőjük, hogy azonnal feltöltik a bőrünket nedvességgel, így az feszesebb, egyenletesebb lesz. A másik fontos tulajdonságuk, hogy hosszú távú alkalmazásuk esetén a bennük található koffein, tengeri plankton vagy mágneses mikrokristály segítségével serkentik a vérkeringést, tehát erősítik a szöveteket. Így pedig a felhalmozódott víz és a salakanyagok könnyebben eltávoznak.

Hölgy combján krém, amelybe szív van rajzolva

TUDTA-E? A meleg felerősíti a feszesítőkrémek hatását, ezért vastagon vigyük fel azokat inkriminált testtájainkra, majd csavarjunk fóliát hasunk, csípőnk, fenekünk és combjaink köré, és hagyjuk 20 percig hatni a pakolást! Alternatívaként illóolajos termopakolást is készíthetünk. Ehhez keverjünk össze egy-egy csepp: geránium-, boróka-, levendulaolajat, 10 ml jojobaolajjal! Kenjük feszesítendő testfelületeinkre, és szintén hagyjuk fólia alatt hatni!

Nyaka-tekert… 

A tavasz mindenre fényt derít, többek között arra is, hogy télen többnyire elhanyagoltuk a nyakunkat. Így bőre feltehetően érdessé vált a garbóktól és gyapjúsálaktól. Annak érdekében, hogy a megjelent ráncoknak esélyük se legyen a továbbiakban, nyakunk ápolására most különös gondot kell fordítanunk! Kenjük be mindennap arckrémmel vagy más speciális készítménnyel! Laza ütögető mozdulatokkal, lentről felfelé haladjunk! Hetente egy intenzív kúrát se sajnáljunk magunktól! Ehhez 3 evőkanál mandulaolajat melegítsünk fel vízfürdőben, majd vastagon kenjük be vele a nyakunkat, ezután előmelegített vászonkendővel tekerjük körbe, és hagyjuk egy éjszakán át hatni!

Dekoltázsunk és kebleink ápolásához alkalmazzunk koncentrált ampullakúrát, melynek hatóanyagai kipárnázzák dekoltázsunk bőrét.

TUDTA-E? Hasonlóan jó hatást érhetünk el, ha felverünk két tojásfehérjét, majd egy ecset segítségével felvisszük megtisztított bőrünkre, és hagyjuk hatni 10 percig. Ezt követően langyos vízzel öblítsük le! Végül óvatosan dörzsöljük át dekoltázsunkat jégkockadarabokkal!

Szőrszálhasogatás 

Akár a mini-, akár a hosszabb szoknyákat részesítjük előnyben, lábunk ápolásáról semmiképpen sem feledkezhetünk meg.

A „lábprogram” szőrtelenítéssel indul. Ennek a legegyszerűbb és fájdalommentes módja a zuhanyozás közbeni borotválás. Miután a borotvahabot felkenjük, hagyjuk egy percig hatni, majd a növekedési iránynyal szemben haladva távolítsuk el a szőrszálakat! Ezután kenjük be a bőrünket speciális tonikkal vagy krémmel, hogy kipirosodását elkerülhessük! Majd vegyünk relaxáló hatású tej-mandula lábfürdőt! Elkészítéséhez melegítsünk fel 1 l tejet, és csepegtessünk bele tíz csepp mandulaolajat!

Hölgy lábat áztat

A lábáztatás 10 percig tartson! Ezt követően a különösen száraz bőrkeményedéseket dörzsöljük le habkővel!

ALTERNATÍVA: fél csészényi durva só és néhány teáskanál olívaolaj keveréke is kiválóan alkalmas arra, hogy lábunkról eltávolítsuk a bőrkeményedéseket.

Végül masszírozó mozdulatokkal krémezzük be lábunkat! Ez garantálja az abszolút felfrissülést!

Ecetes-előkészület 

Az almaecetes bedörzsölés tovább erősíti a peeling hatását, s ezenkívül csodálatosan fel is frissít, ezért bőrradírozás előtt dörzsöljük be egész testünket 1:5 arányban hígított almaecettel!

Ránctalanító nedvesség 

A mindennapos arcápoláshoz olyan krémeket használjunk – nappalra és éjszakára egyaránt -, amelyek algát, uborkakivonatot vagy hyaluronsavat tartalmaznak! Ezek a krémek ugyanis feltöltik bőrünk nedvességraktárait, így az újra feszessé és frissé válik.

Tavaszi fáradtság? Ugyan! 

Legjobb ellenszere a friss levegőn végzett mozgás, sportolás. Ez nem csak a vérkeringést pezsdíti fel, de a kisebb zsírpárnákat is elolvasztja. Gimnasztikával, lépcsőzéssel, ugrókötelezéssel, tempós vagy hosszú sétával gyengéden felpörgethetjük anyagcserénket is. Ideális, ha hetente háromszor húsz percig könnyed, ám kitartást kívánó sportot űzünk, például tempósan gyalogolunk, kocogunk, kerékpározunk vagy úszunk.

Vélemény, hozzászólás?